Behendig en wendbaar werken (AGILE)

Als kameleon

Turboveranderingen

U en ik leven in een tijd van Turboveranderingen: Elk jaar sneller en elk jaar meer.

“Wendbaar werken” is nu het credo: vertaald vanuit het Engelse AGILE wat letterlijk ‘behendig’ betekent. Vroeger was je blij met een dienstverband van 40 jaar, en nu mag je al blij zijn met een contract van 40 uur per week. Maar het continu aanpassen aan veranderende omstandigheden is zeker niet voor iedereen of elke organisatie weggelegd. 

Loslaten

Een leidinggevende moet nu (in 2017) regelmatig loslaten en erop vertrouwen dat het team resultaten behaald in steeds wijzigende richtingen. Wat is het gevolg? Baasjes van afdelingen verdwijnen en maken plaats voor aanvoerders van multidisciplinaire teams. Hierdoor is er geen plaats meer voor de ouderwetse en overbekende stuurgroepen, maar mag zich per project een coördinator vormen.  Vastigheid veranderd dus in lossigheid, maar onderdanig aan het projectdoel. 

Flexibel leervermogen

Medewerkers en verantwoordelijken worden nu gemeten op hun flexibele leervermogen:

* Hoe reageer jij op elke nieuwe situatie?

* Voel jij je thuis in een team met onbekende mensen?

* Kun jij jouw gedrag en aanpak snel aanpassen aan de nieuwe omstandigheden? 

Sprints

Binnen deze nieuwe manier van werken is afscheid genomen van het stroperige tempo van "overleg om het overleg". De nieuwe manier heet nu SPRINTS, dat zijn projecten van maximaal 2 weken. Soms wordt het nu zelfs verantwoord gevonden om een niet-af-product alvast in de markt te zetten en in de praktijk te testen in samenwerking met de consument. 

Doorlooptijd

Het gevolg van deze veranderingen? Projecten van:

* jaren duren nog maar maanden

* maanden duren nog maar weken

* weken duren nog maar een paar dagen. 

Geachte Directie: Voelt u zich nog niet thuis in deze nieuwe werkomgeving, maar wilt u er meer over weten? Zoek dan even contact met mij via het CONTACTFORMULIERTJE.