Bereik meer Kwalitijd

Hoe bereikt u meer blijvende Kwaltijd en uw bedrijf?

“Elke dag een beetje beter” = Hoofdstelling van Coolbleu. Dus, elke dag een beetje. Geen langlopende projecten, maar doorlopend in de gaten houden wat we beter en eenvoudiger kunnen doen voor onze klanten. En dat gelijk uitvoeren.

Kwalitijd heeft te maken met het verbeteren van de kwaliteit en de diepgang van de tijd die je doorbrengt in de verschillende domeinen van het bestaan: werk, gezin en familie, en het intieme leven. Kwalitijd is het optimaliseren van jouw tijd in termen van efficiëntie en 'belangrijker nog' in termen van geluk, zowel voor jezelf als voor degenen die je dierbaar zijn.

Neem jij genoeg Kwalitijd?

Kwalitijd is de tijd die je neemt om tot jezelf te komen en na te denken over je levensdoelen. Dit maakt je gelukkiger, gezonder en aantrekkelijker.

Uit onderzoek blijkt dat bijna negen op de tien mensen meer stress ervaren bij een gebrek aan kwalitijd. Mannen die voldoende kwalitijd voor zichzelf nemen, voelen zich gelukkigerdan de mannen die dat niet doen. Gemiddeld nemen we dagelijks anderhalf uur kwalitijd voor onszelf. Dit doen we onder anderen door een warme douche of een bad te nemen, lekker en gezond te eten en door onze huid te verzorgen. Het liefst zouden we dat minstens met een uur willen verlengen. Dus, oe zorg je voor meer kwalitijd in je drukke schema? Steven Poelmans, auteur van het boek KWALITIJD en ik, geven de volgende tips:

1. Pas op voor tijdrovers
Er zijn verschillende soorten tijdrovers. Sommigen zijn het gevolg van een gewoonte. Als je weet wat jouw tijdrovers zijn, kies er dan bewust voor om in plaats daarvan te doen wat je eigenlijk met die tijd wilde doen. Het idee dat je altijd een keuze hebt, staat centraal.

2. Ontdek wat je echt wilt in jouw leven
Deze oefeningen helpen je om na te denken over wat je écht wilt:

  • Stel je voor dat je weer een kind bent. Wat zou je dan ‘later’ willen worden? Wat is je droom?
  • Stel dat je € 1.000.000,- wint en dus nooit meer hoeft te werken. Wat zou je dan doen? Waaraan zou je je geld uitgeven? En waarom?
  • Als je nog maar één jaar te leven had, wat zou je dan nog doen? Wat zou jouw laatste grote prestatie zijn?
  • Schrijf je eigen ‘in memoriam’. Hoe wil je na je dood herinnerd worden?

3. Zorg voor ruimte in je hoofd
Door ons drukke schema dreigen we ons echte levensdoel uit het oog te verliezen. Probeer daarom regelmatig pauzes voor reflectie in te lassen:

  • Reserveer minimaal één vast half uurtje in de week om na te denken. Ga in een kamer zitten waar niemand je kan storen. Zet je pc en mobieltje uit. Neem een kwartier tot half uur om al je gedachten op een rijtje te zetten.
  • Schrijf je gedachten en ideeën op. Je hoeft geen dagboek bij te houden, maar door af en toe op te schrijven wat je bezig houdt, krijg je meer rust in je hoofd en een beter inzicht in (lastige) situaties.

4. Hoe begrijp je dit?

MOET ik dit nu doen?

Moet IK dit nu doen?

Moet ik DIT nu doen?

Moet ik dit Nu doen?

Moet ik dit nu DOEN? 

5. Wat is het verschil tussen KwaliTIJD, PrioriTIJD en RealiTIJD?

Kwalitijd = combinatie van Kwaliteit en Tijd en aandacht die je er aan besteed.

Prioritijd = combinatie van Prioriteit en Tijd om je doelstellingen te bereiken. 

Realitijd = combinatie van Reële doelen binnen haalbare Tijd.

 

Meer weten? Zoek dan even contact met Uw Kwalitijdsmanager.